Over mij


 

marthaMijn naam is Martha van Popta en ik werk als natuurgeneeskundige in mijn praktijk Fytobalans. Mijn praktijk heb ik aan huis. In 2012 heb ik de 6-jarige HBO-opleiding CAM (Complementary and Alternative Medicine) met als studierichting traditionele Europese natuurgeneeskunde en fyto (kruiden) therapie afgerond. Vanaf 2013 ben ik gestart met mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en kruidengeneeskunde.

Daarnaast ben ik vanaf 1983 werkzaam als verpleegkundige in de reguliere zorg. Ik heb verschillende functies in het ziekenhuis bekleed en momenteel werk ik als verpleegkundige op dagbehandeling interventiecardiologie van het Amphia ziekenhuis te Breda. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen.

De wortels van de natuurgeneeskunde liggen in de volksgeneeskunst. Deze geneeswijze is al eeuwenoud. Elk individu heeft de drang tot instandhouding en zelfgenezing. In de natuurgeneeskunde wordt de mens holistisch benaderd en wordt er een prikkel gegeven om het zelfgenezend vermogen van de mens aan te zetten, zodat de balans zowel geestelijk als lichamelijk hersteld wordt. Ziekte is niet het begin van iets, maar het eind van een proces.