Fytotherapie


De kruidengeneeskunst is al eeuwenlang de voornaamste behandelingsmethode voor de zieke mens geweest. Bij alle volkeren werden mensen tijdens ziekte behandeld met kruiden. Fytotherapie is een natuurgeneeskundige denkwijze waarin gebruik wordt gemaakt van geneeskrachtige planten.

bosDe mens staat centraal in de natuur en in de benadering van gezondheid en ziekte wordt hiernaar gekeken. Er wordt gekeken naar de periode voorafgaand aan het ontstaan van de klacht, wat heeft geleid tot de ziekte en welke zwakten liggen eraan ten grondslag. De hele mens wordt bekeken, zijn omgeving, zijn sociale leven en psychische reacties. Door middel van specifieke oertincturen wordt een prikkel op maat gegeven om het zelfgenezend vermogen aan te zetten voor de belastte organen of orgaanstelsels. Daarnaast is een voedingsanalyse een onderdeel van het behandelplan. Hieruit volgt vaak een voedingsadvies. Dit alles samen maakt dat het lichaam zelf de disbalans opheft omdat de eigen geneeskracht versterkt wordt.

simple-web-page-dividers-psd-set

De natuur is terug in: fytotherapie, olieën, Bachbloesems… Allerlei natuurlijke wijzen om je beter te voelen. Maar wat is fytotherapie? Wel, het is een chique benaming voor iets wat al eeuwenlang bestaat: het gebruik van planten om mensen te genezen, en dat haast zonder enige bijwerking, toch niet voor de meeste mensen……
bron: leefwijzer.nl

simple-web-page-dividers-psd-set